Rien Øst


Rien Øst, Naugfoss (brekket).
Dette er vel den mest brukte fiskeplassen på øst. Her må man kunne speykaste for å fiske effektivt med flue. Her er det to løp. Fisken går i hovedsak i vestløpet, men på mye vann går fisken også østløpet. Brekket fiskes av de siste 50 meterne og helt ned til brekk-kanten. Utfordringen her er at fisk på mer enn 4–5 kg gjerne har lyst til å gå ned fossen. Prøver den på det, må du bare holde igjen, for det er ingen mulighet til å følge etter.

Rien Øst , Båtplassen ved 110 m³/s
Her går ikke fisken veldig langt fra land. Dette stedet har kanskje en 30 meter bra strekk, deretter blir det mer sakteflytende, før man kommer ned mot brekket på Naugfossen, hvor fisket igjen tar seg opp.

Mang en fisker har fått føle spenningen her når storlaksen har tatt fem meter fra land og dratt helt ned til Naugfossen. Da håper og ber man om at fisken stopper. God flueplass på alle vannføringer. Bruk synkesnøre på mer enn 120 m³/s, tror vi. Speykast er en forutsetning for å fiske her.

Engelskmannshølen
Her står fiskeren ved berget i Engelskmannshølen. Ved mye vann (mer enn 120 m³/s) fiskes "engelskmann" best med sluk/mark. Men vi har erfart at dersom du klarer å kaste hele klumpen over strømkanten, og lar flua sveipe nedover mot brekket ... da kan mye skje!

Prøv "engelskmann" med flue når vannføringen er under 70 m³/s. Fantastisk bra på brekket ut av hølen.

På Rien fungerer store, sorte tuber bra.